CANVIEM LA MIRADA

 

Durant 40 hores i 4 minuts, 80 voluntaris han cedit els seus perfils a les xarxes socials per a donar veu a persones en situació de vulnerabilitat social. Per què? Perquè creiem en un món on tots ens cuidem els uns als altres. Perquè volem canviar la mirada que es té de les persones sense llar. volem un món on tothom tingui una vida digna i on no es criminalitzi a ningú per trobar-se en una situació de pobresa.

Clica per conèixer qui hi ha darrera de cada història:

HISTÒRIES REALS

 
 
 

#404HomelessNotFound

Somiem en un món en què no existeixin les persones sense llar perquè no volem que ningú pateixi una situació tan terrible com haver de dormir al carrer, ser desnonat, patir violència per delictes d'odi, etc. Mentre treballem per a fer d'aquest somni una realitat, lluitem perquè tots ens fem conscients que malauradament una de cada cinc persones està en situació de pobresa, cada dia més de 8000 persones han de dormir als carrers d'Espanya, 900 a Barcelona. Perquè sovint, ciutadans i administracions, oblidem aquesta realitat i fem com si no existís. #404HomelessNotFound és alhora un error del sistema al qual volem posar remei i un objectiu pel qual val la pena lluitar, treballar i posar-hi tot el cor.

/////////////////////////////////////////////////

La teva ajuda ens fa créixer. Ajuda'ns a fer-ho possible!

/////////////////////////////////////////////////

 
 

Somiem amb una societat on s'assegurin, promoguin i garanteixin els drets humans i socials de totes les persones, sense excepció i, continuarem defensant i reivindicant que:

 
1- Es reconeguin i garanteixin els drets bàsics (habitatge, salut, alimentació, higiene, prestacions, formació i treball) de la societat en general i de les persones sense llar en particular.

2- S’estableixin els mecanismes i protocols que permetin prevenir, detectar i abordar aquestes situacions de vulnerabilitat social des d’una perspectiva integral.

3- Es garanteixi l’accés a un habitatge digne i els recursos necessaris que permetin la sostenibilitat i autonomia de la persona i/o la família.

4- No es culpabilitzi ni criminalitzi les persones per la seva situació de pobresa.

— ASSÍS Centre d'Acollida
 

UNA CAMPANYA D'ASSÍS CENTRE D'ACOLLIDA

Som ASSÍS Centre d'Acollida, una entitat sense ànim de lucre que treballa al districte Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona: una ONG local amb un cor gegant. I bé, som gent molt maca ;) que treballem de valent per acollir, donar suport i millorar les condicions de vida de les persones en situació  de sense llar i en d'altres situacions difícils. Tothom que ens conèix sap que som com una gran família. Així que som petits però fem coses extraordinàries! :)

El nostre pressupost no va dedicat a fer super-campanyes-de-publicitat, però hem pensat que si amb l'ajuda de 258 persones com tu (som una entitat de voluntariat), ja fa gairebé 15 anys que oferim serveis bàsics (esmorzars, dutxes, servei de rober, habitatge, formació, acompanyament...) entre 120 i 150 persones cada dia; tenim 11 pisos on hi viuen 31 persones; oferim serveis d'atenció socialformaciósalutinserció laboraloci... I a més, fem incidència política i sensibilització (com el projecte d'#HATEnto, del que formem part). Doncs hem pensat que si som capaços de tot això, amb la teva ajuda podem aconseguir molt més. A ASSÍS hi ha lloc per a tothom!